Konoba "Milena" otvorena je 1986.godine koju vodi obitelj Stefanov.
U konobi "Milena" može se ugostiti 60-tak gostiju u originalnom ambijentu koji se sastoji od sale i separea sa kaminom. Uživati možete i u prekrasnom pogledu na more. Na otvorenoj terasi ispod sjenke borova ugodno se može smjestiti 80-tak osoba koje se mogu diviti jednom od najljepših zalaska sunca na Jadranu.
|
Obitelj Stefanov proširila je svoju djelatnost 90 - tih godina na proizvodnju tipičnog istarskog delikatesa - bakalara na bijelo. |
Nalazimo se svega desetak kilometara od mora, u malom mjestu Bačvi blizu Višnjana. Bačva, mjesto zanimljivog imena nalazi se na brežuljku 240 m nadmorske visine odakle se pruža prekrasan pogled na Istru, more pa i dalje do Italije. |
Selo je sagrađeno na temeljima rimskog utvrđenja, koje se u ono vrijeme zvalo Mons Buttarum (kasnije Mondellebotte) što navodno dolazi od potoka, koji je nekoć bio u okolici sela. |
U ovom prekrasnom ugostiteljskom objektu možete uživati u raznim delicijama koje nećete svugdje naći, a pogotovo u jelima od divljači, bakalaru na bijelo, gušćoj jetri i pateu,... |
Stručno osoblje konobe "Milena" ugostiti će vas sa stilom i pažnjom kao da ste jedini gost kojeg imaju. Ljubazno osoblje, domaćinski ambijent sa mnošto detalja iz prošlosti ostaviti će na svakog gosta jedan sasvim specifičan dojam, te se iz tog razloga gosti rado vračaju kako bi te doživljaje obnovili. |
|
Bačva je oduvijek bila poznata po proizvodnji kvalitetnih istarskih vina, pa zato piti vino iz bačve u Bačvi - nije li to pravi izazov !!! |
Radno vrijeme |
|
|
|
|
*** A la carte |
|
U Konobi "Milena" možete kušati tipične istarske specijalitete, domaća vina i grape, a uz ostalo domaćini nude razne sireve, guščji pate i bakalar na bijelo koje sami proizvode. |
|
|
|
|
|
*** Način pripreme bakalara |
|
Suhi bakalar se dobro istuče i ostavi da se moči u vodi preko noći. Zatim ga se skuha dok ne omekne, očisti od kostiju i crne kožice te tuče tako dugo dok ne postane kao pire. Posoliti, popapriti, dodati češnjaka i stalno miješajući dodavati ulje (po želji može i maslinovo ulje). |
|
Može se posluživati kao samostalno jelo, a u Istri je običaj posluživati ga uz pasutice, zelje ili palentu. |
|
Bakalar na bijelo je specijalitet koji se uvijek nalazi u svim domaćinstvima u vrijeme blagdana i postova. |
|
*** Vinska karta i rakije |
|
Uz domaće istarske specijalitete, za svakoga će se pronaći i kvalitetna istarska kapljica domaćih autohtonih vina, te rakije poput Medice, Biske, Travarice pripravljene uz razno voće ili trave. |
|
|
|
|
|
*** Smještaj / Sobe / Apartmani / Prenoćište |
Za one koji vole mir i tišinu nudimo Vam: |
* Malvazija 1/2 soba sa kupaonicom. |
* Merlot 3/1 soba sa kupaonicom, sat TV. |
* Borgonja 1/2 soba sa kupaonicom, sat TV. |
* Teran 2/1 apartman 2 + 2 ( kupaonica, sat TV, terasa sa pogledom na more ). |
|
|
*** Izleti / Rekreacija / Bazen / Igralište za djecu / Domaće životinje |
|
* Naši gosti mogu hraniti domaće životinje (kokoši, patke, guske, zečeve, koze, mačku,...) |
* Uživati u beskrajnim šetnjama šumama i livadama, brati naše voće, šparuge, gljive,... |
* Voziti se biciklom (imanje je na biciklističkoj stazi), posjetiti poznatu zvjezdarnicu |
* Mogućnost lovnog turizma i sve ostalo što se može doživjeti u jednom tipičnom istarskom mjestašcu |
* Ljeti Vam na raspolaganju stoji bazen, gdje možete uživati sa svojim najmilijima |
* Posjetite Bačvu, dođite u Konobu "Milena", uživajte u prirodi i domaćem ugođaju... |
|
|
|
|
|
|
|
|
>>>>> SPECIJALITETI I VINA <<<<< |
|
|
|
|
|
|
|
>>> Sirevi |
* Sir sa mediteranskim začinima |
* Sir sa tartufima |
* Sir sa rukolom |
* Sir mix |
* Domaći ovčji sir |
* Domaći kozji sir |
* Domaći kravlji sir |
>>> Jela od boškarina / Boškarin / AZRRI / Jela od istarskog goveda |
* Boškarin T-BON / Tibon steak od boškarina |
* Boškarin sa paštom / Tjestenina s umakom od boškarina |
* Šugo od boškarina |
* Boškarin na razne načine |
|
|
|
>>> Jela ispod peke i na ražnju |
* Janjetina pod peku |
* Teletina pod pekom |
* Odojak pod čeripnjom |
* Hobotnica ispod peke |
* Krumpir ispod peke |
|
|
>>> Jela od divljači / Specijaliteti od divljači |
* Kobasice od divljači |
* Salama od divljači |
* Njoki sa šugom od divljači |
* Tjestenine sa umakom od divljači |
* Pršut od medvjeda |
* Pršut od jelena |
* Pršut od vepra |
|
* Pršut mix |
* Jelen biftek u umaku od brusnice / Biftek od jelena |
* Jelen rostbif / Rozbif od jelena |
* Tartar biftek od jelena |
|
|
|
>>> Nešto sasvim specijalno |
* Biftek sa foiegras / Beef Steak Foie Gras |
* Gušća jetrica u umaku od tartufa |
* Gušći pate |
* Biftek punjeni s guščom jetricom u umaku tartufa |
* Klasični Tartar biftek |
|
|
>>> Specifična domaća jela |
* Domaći istarski pršut |
* Domaće istarske kobasice |
* Domaći prosušeni ombolo |
* Ombolo điravolta s kiselim kupusom |
* Domaća tjestenina / Domača pašta |
* Punjeni svinjski file |
* Svinjski file |
>>> Poslastice / Slastice |
* Slatki njokići od nutele |
* Slatki njokići od marmalade,.... |
|
|
|
|
|
>>> Bijela vina |
* Malvazija - Radovan, Poletti, Pulin, Kozlović, Arman Franc, Clai Sv. Jakov |
* Chardonay - Poletti, Ravalico, Radovan |
* Pinot sivi - Ravalico, Arman Franc |
|
|
|
|
>>> Crna vina |
* Teran - Radovan, Poletti, Arman Franc (barique), Roxanich |
* Merlot - Radovan, Cuj, Cattunar, Roxanich |
* Cabernet Sauvignon - Radovan, Poletti |
* Cabernet Franc - Arman Franc |
|
|
|
>>> Couvee i coupage |
* Clai - Ottocento |
* Roxanich - Gran cuvee |
* Pulin - Bikova krv |
|
|
|
|
>>> Desertna vina |
* Pulin - Muškat žuti / Muškat ruža |
* Pulin - Sv. Magdalena |
* Kozlović - Muškat i Violeta |
* Clai - Tasel |
|
|
|
>>> Pjenušava vina |
* Misal - Pršurić |
* Bakarska vodica |
|
|
|
|
|