********** VINA CATTUNAR ********** |
|
Na brežuljcima Nove Vasi i Bracanije kod Brtonigle sa blagim južnim nagibom nalaze se vinogradi sorti Malvazije, Merlot, Chardonnay, Muškat bijeli, Teran i Cabernet Sauvignon. |
Glavne klimatske i tehnološke karateristike ovog područja su blage i kišovite zime, duga topla ljeta, što odgovaraju sadnji i uzgoju bilo crvenih ili bijelih sorti vinove loze. Lokacije vinograda na tim površinama bile su najpovoljnije za vinovu lozu i masline još iz davnina. Zahvaljujući povoljnim uvjetima, umjerenoj klimi i posebno odabranim vinogradskim položajima, garancija su za siguran uspijeh u proizvodnji kvalitetnih vina. |
Vina uzgojenih sorti se dorađuju i njeguju u vlastitim podrumskim kapacitetima i pune se u boce sa vlastitom etiketom, pa tako dobivaju uz svoje ime kvalitetu koju doista i zavrjeđuju. |
|
Ukupan kapacitet podruma je 5000 hl. Opremljen najnovijom tehnologijom, potpuno je klimatiziran da bi se osigurali optimalni uvjeti dozrijevanja vina. |
|
***** Malvazija - Cattunar ***** |
Malvazija - obasjana suncem na brežuljcima Nove Vasi kod Brtonigle u vinogradima Žmergo i Kaštanjari karakterističnim za bijelu zemlju. Grožđe istarske malvazije daje vino žuto slamnate boje umiješanim mirisom kanele, zelenog papra i bazge specifično za sortu. |
|
Živo i sjajno suhog i elegantnog okusa sa karakterističnom osobinom lagane gorčine. |
Gastro preporuka: poslužuje se uz ribe i školjke i tipičnu regionalnu kuhinju pri temperaturi od 8 - 10 °C. |
|
|
|
***** Chardonnay - Cattunar ***** |
Chardonnay - na brežuljcima Nove Vasi kod Brtonigle u vinogradima Špinutije proizvodi se grožđe Chardonnay koje daje vino svijetle slamnato žute boje sa zlatnim odsjajem i nježnim mirisom jabuke. |
|
Suhoga direktnog okusa sa valovitim notama između kojih se ističe okus banane i duhana sa blagim okusom vanilije. |
|
Gastro preporuka: Poslužuje se na 10 - 12 °C uz riblje specijalitete vrhunske kuhinje. |
|
|
***** Muškat - Cattunar ***** |
Muškat - grožđe se bijelog momjanskog muškata sačuvao iz davnih vremena od naših predaka odnjegovano na brežuljcima tipičnog zemljišta iz tog područja daje vino zlatno žute boje sa sjenastim odsjajem, fragrantnim i izraženim mirisom tipičnim za vinograd, postranjenim nježnim poluslatkim bukeom. |
|
Prodorno i elegantno vino za meditaciju. |
|
Gastro preporuka: Poslužuje se sjajno na 10-12 °C uz voće i poslastice. |
|
|
***** Merlot - Cattunar ***** |
Merlot - grožđe merlot se proizvodi u vinogradima smještenih na brežuljcima Bracanije iz kojeg se dobiva vino boje crvenog rubina sa toplim mirisom vina, suhim, nježnim i harmoničnim okusom. Nezamjenjivo u svojoj cijelosti. |
|
Gastro preporuka: Prilagođuje se uz sva jela, a osobito uz perad, divljač, bijelo meso. Temperatura posluživanja je 18 - 20°C. |
|
|
|
|
***** Cabernet Sauvignon - Cattunar ***** |
Cabernet Sauvignon - Neprobojan u svojim bojama koje otkrivaju mirise zrelog voća, izraženim punim okusom vodi u sjećanja na cvijeće i crveno voće. |
|
Vino visokog karaktera i savršene ravnoteže. |
Kralj crvenih vina servira se 15-25 C uz jela pripremljena s divljači. |
|
|
|
***** Cabernet Sauvignon Barrique - Cattunar ***** |
Ovaj Cabernet-sauvignon dobiven je pažljivom doradom i vrenjem u hrastovim bačvama (barrique). Višegodišnjim odležavanjem u drvenim bačvama, u podrumskim uvjetima (temperatura 13–15 °C i relativna vlažnost 90–95 %) u vinu se zbivaju složeni procesi esterifikacije i ekstrakcije (vanilina i tanina iz drva) te oksidacije, što se regulira debljinom i dužinom dužica, te volumenom bačve. |
|
Neprobojan u svojim bojama koje otkrivaju mirise zrelog voća, izraženim punim okusom vodi u sjećanja na cvijeće i crveno voće. Vino visokog karaktera i savršene ravnoteže. |
Dobitnik Zlatne medalje Vinistra 2007! |
Slador: Suho |
Temp. serviranja: 16 - 18 °C |
Gastro preporuka: steakove, roštilj, divljač, tjesteninu i lazanje s bogatim, pikantnim umacima, zrele sireve - a može i poslije večere. |
***** Teran - Cattunar ***** |
Teran - je stara autohtona istarska vinska sorta grožđa. Ima naglašenu specifičnost i veliki značaj kao eliksir na čovječji organizam. Još iz Rimskog doba znalo se o ljekovitosti terana. |
|
Ima harmoničan okus sa naglašenom kiselosti. Intenzivno je tamnocrvene boje s aromom maraske. |
|
Gastro preporuka: Servira se na temperaturi 16 C - 18 C uz teška, masna jela. |
|
|
***** Terran Barrique - Cattunar ***** |
|
|
|
|
|
|
|
***** Simfonija istarska - Cattunar ***** |
|
|
|
|
|
|
|
***** Rose - Cattunar ****** |
|
|
|
|
|
|
|